• Home
  • Orthomoleculaire voeding en therapie

Orthomoleculaire voeding en therapie

Om een goede gezondheid te behouden hebben we gezonde darmen nodig. In onze darmen leeft een ware dierentuin van allerlei verschillend soorten bacteriën (darmflora). Deze darmflora verschilt van persoon tot persoon. In de dunne darm leven andere soorten bacteriën dan in de dikke darm en ze hebben allemaal een ander effect op ons lichaam. Voor iedereen geldt dat een gezonde darmflora noodzakelijk is voor een goede darmfunctie, en niet te veel stress zijn hiervoor essentieel.

Gezonde darmen en darmbacteriën

Darmbacteriën beïnvloeden de werking van ons immuunsysteem, ons gedrag en kan ook ons gewicht beïnvloeden! En als bacteriën bijvoorbeeld verhuizen van de dikke naar de dunne darm, kunnen zij de darmwerking goed op zijn kop zetten. Aan de buitenkant van ons lichaam is niet te zien welke bacteriën dat zijn. Of welke schimmels of parasieten er soms verstorend werken. Dit wordt pas duidelijk na een ontlastingsonderzoek.

Niet iedere bacterie eet dezelfde voeding. Sommige bacteriën leven op vezels (uit groenten) en andere weer op vetzuren. Volgt U een juist voedingspatroon wordt je darmflora voldoende gevoed. Maar als je bijvoorbeeld weinig vezels eet en voornamelijk ‘snelle’ koolhydraten, dan zal je darmflora in zijn taken achterblijven en kunnen gezondheidsproblemen opleveren. Snelle koolhydraten zitten o.a. in koekjes, snoep, witte rijst, aardappelpuree, tarwebrood en vruchtensap. Langzame koolhydraten zitten in o.a. in volkoren producten, fruit, groente, peulvruchten. Behalve voor gezonde darmen zijn langzame koolhydraten belangrijk voor een stabiele en goede bloedsuiker.

Neurotransmitters en je darmen

Gezonde darmen produceren dezelfde neurotransmitters als in de hersenen. Denk aan serotonine, dat ons een geluksgevoel en ontspanning bezorgt.
Ook hebben ze een belangrijke taak in het afbreken van o.a. hormonen en de aanmaak van bepaalde vitamines. Veel ziektebeelden komen voort uit een verstoring van de darmflora. Vandaar dat er bij praktijk www.mentale-balans.nl altijd aandacht is voor gezonde darmen.

Laat een scan maken van je darmen

En kom erachter waar de problemen mee te maken hebben, we gaan op zoek naar de juiste aanpak voor een beter milieu van je darmen, waardoor je een beter gevoel krijg en een betere balans!
In mijn praktijk (Mentale balans) biedt ik u de mogelijkheid om voor 114,95,- euro(inclusief BTW) een complete analyse te maken van uw totale gezondheid, en u op weg helpen aan een beter gevoel, en dus een beter leven! Bodyscan laten maken? Klik hier