• Home
  • Therapie
  • Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie

Helpt voetreflexzonetherapie?

Reflexzone- of voetreflexzone-therapie is een alternatieve behandelmethode die wordt toegepast bij pijnklachten. De basisgedachte hiervan is dat handen en voeten reflexzones hebben die in verbinding staan met alle organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels. Reflexzone-therapie werkt holistisch, dat wil zeggen dat ze ervan uitgaat dat lichaam en geest van de mens één zijn.

Voetreflextherapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens. Door de voetreflexzones volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Blokkades in de energiedoorstroming kunnen door deze massage worden opgeheven. Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het wordt toegepast bij onder andere bij stress, vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, rugpijn, gewrichtsklachten, maag- en darmklachten, huidproblemen, ademhalingsklachten en bij vocht vasthouden.

De behandeling kan worden vergoed door ziektekostenverzekeraars. Reguliere genezers hebben vaak geen enkel vertrouwen in deze manier van behandelen. Wetenschappelijke onderbouwing van de basisgedachtes van voetreflexologie bestaan nauwelijks.

VRAGEN? NEEM CONTACT OP